Germaine de Randamie UFC kampioen

12/02/2017

Terug naar nieuwsarchief

"Bron NU.NL" Onze Utrechtse Germaine de Randamie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in New York als eerste Nederlandse vrouw een mixed martial arts (MMA)-wereldtitel binnengehaald bij een UFC-toernooi.

De 32-jarige De Randamie versloeg de Amerikaanse Holly Holm in het vedergewicht, een nieuwe gewichtsklasse in de UFC voor vrouwen onder de 66 kilo, op basis van een unanieme jurybeslissing. Alledrie de juryleden scoorden het gevecht 48-47 in het voordeel van de Nederlandse.

De Randamie vecht al zeventien jaar op professioneel niveau en was in het kickboksen eerder al wereld-, Europees en Nederlands kampioen. Ze is na Bas Rutten, die in 1999 de wereldtitel pakte in het zwaargewicht, de tweede Nederlander met een titel bij de UFC.

De 35-jarige Holm gold tot ongeveer een maand geleden als grote titelfavoriet, maar bij de bookmakers werden de kansen van De Randamie de laatste weken steeds hoger geacht.

Jeugdjournaal is bij ons vandaag komen filmen door het succes van  Germaine de Utrechtse wereldkampioene UFC #ironladymma en om het belang van worstelen in de UFC nader te bekijken.  Allemaal kijken naar de uitzending van het jeugdjournaal. Klik op onderstaande link voor de uitzending!!

http://jeugdjournaal.nl/artikel/2157825-wereldtitel-voor-nederlandse-vechtster.html

 

 

 

 


 

 

Easter Wrestling Tournament

ewt2018

 

NRW Lady Open 2018

NRW Lady open

 

Social media

facebook2

twitter2