Verslagje trip naar Suriname 2017

10/08/2017

Terug naar nieuwsarchief

Op uitnodiging van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) ben ik Robbie van Straten van 2 tot 10 augustus ’17 naar Suriname afgereisd.  De SWF bestond dit jaar 20 jaar en ze wilde dit dan ook groots vieren met een internationaal worsteltoernooi.  Op verzoek van de SWF heb ik 2 worstelaars in Nederland uitgezocht om mee te gaan op deze trip.

Onze Amerikaanse worstelaar AJ Evans en Harrie van Bracht van KDO Den-Haag waren met goedkeuring van de SWF de gelukkige. Ook was internationaal scheidsrechter Ron Visser weer van de partij. Hij vergezelde ons op de trip naar Suriname.

Mijn taak in Suriname bestond ditmaal uit het lesgeven op bijna alle worstelscholen in Suriname, te coachen en om het worstelen te promoten bij de zeer diverse media in Suriname. Ik kan je vertellen dit alles is erg goed gelukt. We vlogen letterlijk van het ene interview naar het andere en ik heb 5 maal lesgegeven op druk bezochte worstellocaties en tevens heeft worstelaar Harrie heeft zijn hoofdpartij gewonnen.

Het toernooi zelf was één en al spektakel op de worstelmat en bij de enthousiaste supporters op de tribune. De SWF had zelfs 3 worstelaars en een coach van het mooie eiland Barbados uitgenodigd om het toernooi een extra internationaal tintje te geven.

Sportief gezien hebben de Surinaamse worstelaars het heel goed gedaan. Alle trainingen werden goed bezocht en van de 9 internationale partijen tussen Barbados, USA en Nederland wonnen zij er 8.  Gelukkig heeft Harrie de Nederlandse eer hoog gehouden. Hij won zijn wedstrijd overtuigend van een grote worstelaar en tevens de kampioen van Suriname. Onze Amerikaan AJ Evans had helaas zijn dag niet en het verliep niet zoals het moest gaan. AJ heeft zijn beide partijen van Surinaamse worstelaars verloren!!

 Ik wil  de Surinaamse Worstel Federatie weer heel erg bedanken voor het mogelijk maken van deze trip en voor hun vertrouwen  en steun.

 

 

 

 


 

 

Easter Wrestling Tournament

ewt2018

 

NRW Lady Open 2018

NRW Lady open

 

Social media

facebook2

twitter2